Koen’s gebroken elleboog

Koen heeft zaterdagochtend zijn elleboog gebroken door een val van zijn fiets, 5 minuutjes voordat we naar zijn hockeywedstrijd gingen.

Hij had wel veel pijn, maar ik zag niet zoveel en haalde hem over om toch eerst i.i.g. naar de fotoshoot van de C1000 op de hockeyclub te gaan , omdat hij hier heel erg naar uitkeek. Gelukkig kon hij snel op de foto. Daarna zijn we naar de EHBO gegaan en bleek dat er een klein stukje van de onderkant van zijn bovenarm was gebroken, wat was gaan zweven en dus operatief moet worden vastgezet. 

Er werd een afspraak gemaakt voor 8.00 uur de volgende dag, zodat we toch nog (met gipsen spalk) naar het feest van 'Opa Jan' konden gaan.

De volgende ochtend was Koen pas om 12.00 uur aan de beurt en zijn operatie heeft 2,5 uur geduurd! Het was lastig om het kleine botje met peesaanhechtingen weer goed op zijn plek te krijgen. Het moest ook precies passen omdat het botje ín het gewricht zit en dus geen extra wrijving mag veroorzaken. Het botje is met 3 pinnen aan de rest van het bot vastgezet

De operatie was wel geslaagd, maar het duurde best lang voordat Koen er weer helemaal bij was. Nadat de morfine helemaal was uitgewerkt konden we rond 19.30 's avonds eindelijk naar huis!

Koen moet nog een week in dit zware gips: volgende week maandag bekijken ze de wond (2 sneetjes) en krijgt hij lichter gips (én beschrijfbaar, dat is erg belangrijk voor Koen!). Na 4 weken beoordelen ze de genezing van de breuk en wordt er evt. nog voor 2 weken gips aangelegd. Uiteindelijk moeten ook de pinnen er nog operatief uitgehaald worden!

Een hele operatie dus al met al!

Verdeel en heers!
  • Facebook
  • Twitter
  • Hyves
  • RSS

Geef een reactie

LodewijkB on Twitter
Advertentie
Blogarchief
Loading

Mijn Nieuwste Foto’s
LB139200
LB139200

LB139199
LB139199

LB139198
LB139198

LB139197
LB139197

LB139195
LB139195

LB139194
LB139194

Best of LodewijkB
Flickr is currently unavailable.
View in: Mobile | Standard